2017. feb 17.

Rántott kelbimbó

írta: Petőcz Ferenc
Rántott kelbimbó

Elkészítés: 1 óra, könnyű

dsc07532.JPG

A piacon járva múlt héten, mikor sütött a nap, megkívántam a tavaszi fényben ragyogó kelbimbót. Olyanok voltak, mint tsavorit .

Rántott kelbimbó

1,15 kg kelbimbó felpucolva, só, 2 tojás sárgája, 1 cs. sütőpor, 3 ek. liszt, bors, olaj a sütéshez, krumpli a körethez+ fagyasztott fűszernövény keverék

dsc07527.JPG

A megpucolt kelbimbót forrás után sózott vízben félpuhára főzzük. Habosra keverjük habosra a tejet és a tojás sárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd sózzuk, borsozzuk a masszát. Azután kis adagokban forgassuk meg benne a kelbimbókat

dsc07529.JPG

Felforrósított olajban kis adagokban aranyszínűre sütjük a kelbimbókat. Ezt követően papírtörlőre szedjük, leitatjuk róluk a felesleges olajat. Miközben a kelbimbó elkészül közben hasábokra vágott krumplit sós vízben, megfőzünk, amit 8 fűszernövény fagyasztott keverékével ízesítünk .Ugyanilyen ízesítésű joghurttal tálaljuk.

A receptet: Szabó András készítette

dsc07530.JPG

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta