2017. máj 09.

Paradicsomos brokkoli csicseriborsóval

írta: Petőcz Szabó András
Paradicsomos brokkoli csicseriborsóval

dsc07959.JPGHozzávalók: 1 kg brokkoli rózsáira szedve, 2 vöröshagyma apróra darabolva, 2 nagy gerezd reszelt fokhagyma,olaj, 1/4 tk. gyömbér, kurkuma és római kömény, 400 g daraboltparadicsom-konzerv és ugyanennyi csicseriborsó-konzerv, 40 dkg száraztészta.

   kcal: 569.13, fehérje: 23.29, szénhidrát: 88.72, zsír: 13.69

Elkészítés: Tegyünk fel a tésztának főzővizet, amit forrásakor sózunk. A brokkolit feltesszük főni. Az apróra darabolt vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, ha ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és a fűszereket. kissé összepirítjuk őket. Ha evvel készen vagyunk, hozzáadjuk a daraboltparadicsom-konzervet, és sűrű mártást készítünk. Eközben a csicseriborsó-konzervet leöblítjük, lecsöpögtetjük. A megfőtt brokkolit, és a lecsöpögtetett csicseriborsót összeforraljuk a paradicsomos masszával. A kifőtt tésztával tálaljuk.

Ezt a receptet Szabó András készítette

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta