2017. máj 11.

Gombás- tonhalas töltött paprika

írta: Petőcz Szabó András
Gombás- tonhalas töltött paprika

Elkészítés: 1 óra, könnyű

dsc07967.JPG

Hozzávalók:15 dkg rizs, olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd reszelt fokhagyma, 25 dkg csiperkegomba, só ,bors ízlés szerint, 15 dkg tonhalkonzerv, 4 nagyobb kaliforniai paprika, kis üveg kapribogyó.

1 adag 329 kcal, fehérje:22 gramm, zsír: 2,63 gramm, szénhidrát: 53 gramm.

Előkészítés: A vöröshagymát apróra daraboljuk, a fokhagymagerezdeket lereszeljük, a gombát apró darabokra vágjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük (ha olajban eltettet használunk, akkor ezt felfogjuk, és a hagyma pirításához ezt használjuk fel), a kaliforniai paprikákat megskalpoljuk, kimagozzuk.

dsc07963.JPG

Elkészítés: A rizst a szokásos módon megfőzzük. Az apróra darabolt vöröshagymát kevés olajon megdínszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is. Amikor illatozni kezd, hozzáadjuk az apró darabokra vágott csiperkegombát, majd bőven sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk a gomba keletkező levét elfőni! Ekkor hozzáadjuk a megfőtt rizs, és alaposan összekeverjük a lecsöpögtetett tonhallal, és a kapribogyóval. A megskalpolt kaliforniai paprikákat szilikon tortaformába helyezzük, alaposan megtöltjük a töltelékkel a paprikákat, és 180 fokra előmelegített sütőben a kalapjukkal együtt készre sütjük. Akkor jó, ha a paprikák teteje kissé megfeketedett. Reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel tovább gazdagíthatjuk e töltelék amúgy is remek ízét!  

A receptet: Szabó András készítette

dsc07965.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak