2017. máj 23.

Spárgás malac curry

írta: Petőcz Ferenc
Spárgás malac curry

sparga5.jpg

Spárgás malac curry
Lassan indul az idei spárga szezon, így le kell üríteni a fagyasztót, amíg a friss árú nincs a polcokon. E receptben az ízek meg vannak, mint az indiai konyhában, mégis igazán magyaros alapanyagok kerültek bele, az egyik legjobb spárga hazánkban terem.
1 csokor spárga darabolva ( fehér és zöld vegyesen)
1 kg kockázott lapocka
25 gramm garam massala fűszerkeverék
1 csokor újhagyma darabolva
4 gerezd fokhagyma reszelve
kevés kókuszvaj, só
3 dl kókusztej
Az újhagymát a kókuszvajon pároljuk meg majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, egy percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a húst, ezalatt az illóolajok kiengednek és mehet rá a fokhagyma is, ízlés szerint só. Öntsük fel kevés vízzel, pároljuk puhára a húst, amikor a hús kész, adjuk hozzá a spárgát. Amikor a spárga is megfőtt ( pár perc), mehet hozzá a kókusztej, főzzük sűrűre a mártást. Párolt rizzsel tálaljuk, jöhet hozzá sertéshús ellenére jó fajta olaszrizling és ha van otthon petrezselyem vagy koriander levél azt is daraboljunk a tetejére. Nekem sajnos nem volt. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak