2017. jún 09.

Tejszínes-citromos tenger gyümölcse leves

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes-citromos tenger gyümölcse leves

Elkészítés: 45 perc, könnyű

2017_0608_052.JPG

Tenger mellett tengeri levest illő fogyasztani, így készült ez a leves, de otthon is készíthető. Kedvenc halboltunk kínálatából íme a recept.

Előkészítjük az alapanyagokat: 30 dkg kagylóhús 20 dkg apró makréla és 20 dkg apró durbincs, 20 dkg tintahal4 db garnéla rák, 20 dkg zöldbab, 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma 2 ek olívaolaj, 2 babérlevél, 2 dl tejszín, 1 citrom 3 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom

2017_0608_045.JPG2017_0608_047.JPG

Az aprított és reszelt hagymákat megpároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a sárgarépát és a zöldbabot. Sózzuk és pároljuk, majd ehhez kerülnek a tengergyümölcsei a garnéla kivételével.

2017_0608_048.JPG

Amikor a kagyló kiengedte a levét, felöntjük, forrás után ízesítünk belerakjuk a babérlevelet és puhára főzzük, hamar elkészül, ekkor kerül bele a garnéla, mert szétfőne hamar. Tejszínt adunk hozzá és egy citrom levét. 

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak