2017. jún 14.

Bográcsos kakas pörkölt

írta: Petőcz Ferenc
Bográcsos kakas pörkölt

kartya0603_002.JPG

Sajnos kevés lehetőségünk van, de végre sikerült rá időt szakítani és tudjuk, hogy a legjobb alapanyagok a kertből jönnek és nem a boltból, így készült ez finom kakas pörkölt. Jó étvágyat.

2017_0613_109.JPG

10 dkg házi szalonnát pirítsunk meg zsírjára sütve, majd adjunk hozzá 3 nagy fej kockázott vöröshagymát, 5 gerezd reszelt fokhagymát, 2 paradicsomot és 2 paprikát darabolva 1 babérlevelet. Pároljuk össze az egészet.

bogracs2.jpg

Ehhez kerül a hús, amelyet fehéredésig párolunk és utána adunk hozzá házi pirospaprikát. Átkeverjük és felöntjük víz és száraz vörösbor keverékével, lefedjük, felforraljuk, majd lassú közepes tűzön időnként kevergetve folyadékot bor formájában és nem csak pohárban pótolva puhára főzzük félig lefedve.

bogracs1.jpg

Friss kenyérrel, savanyúsággal és esetleg kézzel szaggatott galuskával tálaljuk, tetejére tejfölt rakhatunk, nincs is jobb, mint amikor a szabadban főtt étellel összejön a család.

kartya0603_003.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük