Tejszínes kapros kagylós spagetti
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Sajnos van az a nap, ami mindig eljön. Holnap véget ér szép nyaralásunk a napfényes Görögországban, már az ég is beborult és az eső siratja haza utunk. De mi még egy saját tengeri ételt összedobtunk. Hogy milyen lett? szerintem isteni, oly annyira, hogy a szomszédos Olimposzon az istenek ide dobták nekünk ezt a vihart, mert sajnálják ők is a nyaralás végének elérkeztét.
1 nagy fej vöröshagymát kockázva pároljunk meg kevés olívaolajon. Erre kerül az átmosott, lecsepegtetett 50 dkg kagyló, kevés őrölt fehérbors, és 3 gerezd reszelt fokhagyma, só.
Összepároljuk, folyadék nem kell hozzá (kagylóból kifő sok), amikor elfőtte a levét kerül bele csak 1-2 ek száraz fehérbor az íze miatt és egy csokor zsenge kapor aprítva. Hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt, egy fél citrom levét és forrás után spagettire szedve tálaljuk,reszelt sajttal szórhatjuk.
Jó étvágyat! Utána jól esik egy pohárka jégbe hűtött Retsina.