2017. jún 17.

Tejszínes kapros kagylós spagetti

írta: Petőcz Ferenc
Tejszínes kapros kagylós spagetti

Elkészítés: 30 perc, könnyű

20170615_030.JPG

Sajnos van az a nap, ami mindig eljön. Holnap véget ér szép nyaralásunk a napfényes Görögországban, már az ég is beborult és az eső siratja haza utunk. De mi még egy saját tengeri ételt összedobtunk. Hogy milyen lett? szerintem isteni, oly annyira, hogy a szomszédos Olimposzon az istenek ide dobták nekünk ezt a vihart, mert sajnálják ők is a nyaralás végének elérkeztét.

1 nagy fej vöröshagymát kockázva pároljunk meg kevés olívaolajon. Erre kerül az átmosott, lecsepegtetett  50 dkg kagyló, kevés őrölt fehérbors, és 3 gerezd reszelt fokhagyma, só.

20170615_029.JPG

Összepároljuk, folyadék nem kell hozzá (kagylóból kifő sok), amikor elfőtte a levét kerül bele csak 1-2 ek száraz fehérbor az íze miatt és egy csokor zsenge kapor aprítva. Hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt, egy fél citrom levét és forrás után spagettire szedve tálaljuk,reszelt sajttal szórhatjuk.

Jó étvágyat! Utána jól esik egy pohárka jégbe hűtött Retsina.

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta