2017. júl 23.

Sárgabarack sorbet

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarack sorbet

Elkészítés: 10 perc + fagyasztás, könnyű

dsc08767.JPG

Nyár, meleg napsütés. Jöhetnek a hűsítő természetes finomságok, így kreáltunk egy kis fagyit. 

75 dkg sárgabarackot megmosunk, majd kimagozunk és a gyümölcsöt berakjuk egy késes betétű robotgépbe, el kezdjük pürésíteni. Hozzáadunk 2 dl tejszínt,majd 25 dkg mascarponét ( ez elhagyható). 3 dl vizet korábban felforraltunk 25 dkg cukorral, majd visszahűtöttük. Ezt is a keverékhez adjuk, majd egy műanyag dobozba öntjük. dsc08761.JPG

Fagyasztóba helyezzük fél óránként megkeverjük. Amikor kidermedt gombóc szedővel kehelybe helyezzük friss nyári gyümölcsökkel, tejszínnel szolgáljuk fel.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek