2017. aug 22.

Karalábés csirke

írta: Petőcz Szabó András
Karalábés csirke

dsc08899.JPG

Ez egy remek egytálétel amihez nem kell sok alapanyag, olcsó, és keveset is kell mosogatni utána.

dsc08895.JPG

Hozzávalók 4 főre: 4 egész csirkecomb, 1 kg karalábé (felpucolt mennyiség), olaj, só, bors, 3 nagyobb gerezd fokhagyma, 2 ek. liszt, 1 mk. pirospaprika, egy nagy pohár tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld

dsc08896.JPG

Elkészítés: A karalábékat megpucoljuk, az esetleges fás részeket is levágjuk, majd félkarikára, utána kisebb hasábokra szeleteljük. A csirkecombokat kettévágjuk, kevés olajon minden oldalon fehéredésig sütjük, kivesszük az edényből. Az olajat nem öntjük ki! Az edény aljára teszünk egy sor karalábét, jönnek a csirkecombok, a reszelt fokhagymát egyenletesen szétosztjuk a húsokon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jön a maradék zöldség, kevés vizet öntünk alá. Mérsékelt tűzön, fedő alatt, csak rázogatva a lábast puhára pároljuk. A csirkehúst kivesszük, nehogy szétessen. Olajon világosra pirítjuk a lisztet, a tűzről lehúzva adjuk hozzá a pirospaprikát, felengedjük 2 dl. vízzel, és a megpuhult karalábéhoz adjuk. Belekeverjük a tejfölt, jól kiforraljuk (sűrű főzelékállaga lesz), visszatesszük bele a húst, megszórjuk vágott petrezselyemmel, és tálalhatjuk is.

dsc08897.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak