2017. okt 17.

Csicseriborsós sütőtökragu

írta: Petőcz Szabó András
Csicseriborsós sütőtökragu

dsc09356.JPG

Most hogy lassan beköszönt a sütőtök szezon, úgy gondoltam hogy valami különlegeset készítek e remek alapanyagból. Gyermekkoromban csak sütve fogyasztottuk, nagy örömömre újabban sok mindent készítenek belőle. Igyekszem minél több sütőtökös receptet elkészíteni, megosztani. A megszokott erős paprika helyett almapaprikát tettem bele, mert eltevéskor pár szem kimaradt.

dsc09355.JPG

Hozzávalók 4 főre: 1 közepes méretű sütőtök, 2 nagy fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, almapaprika, szárazkolbász, lecsókolbász, ízlés szerint házi füstölt szalonna, 400 g aprított paradicsom konzerv, 1 üveg csicseriborsó konzerv, Fűszerek: pirospaprika, só, bors, fűszerkömény.

Elkészítés: a sütőtököt megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymákat is megtisztítjuk, a vöröset apróra daraboljuk, a fokhagymát lereszeljük. A kolbászokat felkarikázzuk, a szalonnát  felkockázzuk. Ha mindezekkel megvagyunk, akkor egy edényben kisütjük a szalonna zsírját, én a bőrét is bele szoktam tenni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, szárazkolbászt, a feldarabolt almapaprikát megpirítjuk, jöhet a reszelt fokhagyma, épp csak illatozzon! Beletesszük a sütőtököt és egy kissé megpirítsuk, jöhetnek a fűszerek! Hozzáadom a paradicsom konzervet, és egy kb. fél doboznyi vizet is adok hozzá. Kis lángon főzöm. Az esetlegesen elpárolgott levet pótolni kell! Amikor a tök már megfőtt, hozzáadom a  lecsókolbászt és a leszűrt csicseriborsót is. Pár percig még forraljuk, hogy a kolbász is megfőjjön. Tálaláskor megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.

Szólj hozzá