Sütőtökös pulyka
Kényelmes és különleges. Mint tudjátok nem szeretek mosogatni, így az egytálételeket részesítem sokszor előnyben. A fotózás végett lett több a mosogatni való, de egy edény elég hozzá, plusz a tepsi. Remek étel egy óra alatt. Ha nem szereted a sütőtököt, helyettesítsd édesburgonyával. A lila hagyma lecserélhető vöröshagymával, de így színesebb.
Hozzávalók: 60 dkg pulykamedalion (vagy csirkemell) felcsíkozva, 75 dekányi tisztított sütőtök 2x2 cm-es kockákra vágva, 2 fej lila hagyma felszelve és gyűrűire szedve, 1,5 dl olívaolaj, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1 citrom reszelt héja+ a kifacsart leve, 0,5 teáskanál chilipehely, 1 ek pirospaprika (ha van otthon füstölt pirospaprika az jobb hozzá)
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 200 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy 30X40 cm-es tepsit. A felcsíkozott pulykamedaliont alaposan sózzuk, borsozzuk meg, jól keverjük össze! A felkockázott sütőtököt és a gyűrűire szedett lila hagymát is adjuk hozzá. Egy mérőpohárban mérjünk ki 1,5 dl olívaolajat, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a citrom héját és levét, valamint a pirospaprikát és a chilit. Jól keverjük össze. Evvel az öntettel locsoljuk meg a sütőtökös húst, és jól forgassuk össze. A tepsit fedjük le alufóliával, és süssük kb. 25-30 percig, majd alufólia nélkül további 10 percig.