2018. jan 13.

Palóc leves

írta: Petőcz Ferenc
Palóc leves

könnyű

paloc.jpg

Palócleves 6 személyre:

paloc6.jpg

paloc5.jpg

paloc4.jpgpaloc1.jpg


1 nagy fej kockázott hagymát megpirítunk zsiradékon (jelenleg kókuszzsír), majd hozzáadunk 60 dkg kockázott sertéslapockát. Frissen őrölt borssal, sóval és 4 gerezd reszelt fokhagymával ízesítjük, babérlevelet adunk hozzá.

paloc2.jpg

paloc3.jpg

Fehéredésig pároljuk, majd pirospaprikával hintjük és felöntjük vízzel. Amikor a hús már félig megfőtt, hozzá adunk 3 nagy fej burgonyát kockázva és 60 dkg darabolt friss zöldbabot, 2 sárgarépát.

paloc7.jpg

Puhára főzzük és a végén tejföllel és keményítővel habarjuk. Én ilyenkor mindig keményítőt használok, könnyebb az étel és egészségesebb, mint liszttel. Frissen vágott petrezselyemmel szórjuk.

Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak