2018. jan 18.

Párolt zöldséggel, sajttal töltött darált hús sonka köntösben fűszeres sült zöldségekel

írta: Petőcz Ferenc
Párolt zöldséggel, sajttal töltött darált hús sonka köntösben fűszeres sült zöldségekel

Közepesen nehéz.

dsc09954.JPG

Ennek a receptnek az alapjait azaz csak képeket láttam valahol a facebookon. A látványvilág megtetszett, így magam is kreáltam egy ilyen ételt, így a saját arányaimmal tudom csak leírni, mert azt nem néztem a másik receptben, de szerintem tetszeni fog.

80 dkg húst 1 gerezd reszelt fokhagymával 1 tk őrölt fehérborssal , sóval összegyúrunk, majd 4 felé szedjük és kis gombócokat formálunk belőle. Ezek közepébe mélyedést vájunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk vagy hőálló tálba és sonkaszeletekkel tekerjük be, ezt tartja össze az egészet.

dsc09950.JPGTölteléknek cukkinit, padlizsánt, 1 fej vöröshagymát, édesköményt a zöldjével, 2 gerezd reszelt fokhagymával sóval, őrölt fehérborssal elkeverünk és olívaolajat adunk hozzá, az egészet puhára pároljuk és ezzel a töltelékkel megtöltjük a kis hengereinket. A tetejére sajtkockákat rakunk.

dsc09951.JPG180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, párolt zöldséggel vagy rizzsel, krumplipürével tálaljuk. Nagyon finom lett, érdemes volt meglátnom a másik recept képeit. Szerintem a tölteléket szabadon lehet variálni, kinek mi ízlik.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta