2018. feb 25.

Tengeri alga saláta

írta: Petőcz Ferenc
Tengeri alga saláta

Elkészítés: könnyű

dsc09949_1.JPG

8 dkg szárított tengeri algát 3 liter forrásba lévő vízbe teszünk és állni hagyjuk 1,5 órát, ezalatt az idő alatt a kellő mennyiségű vizet felszívja a növény magába.

dsc09946.JPG

dsc09947.JPG

Ezt követően többször darabjaira szedve az algát bő vízben átmossuk, rengeteg tengeri homok, kavics fog kijönni belőle., majd lecsepegtetjük.

Egy edénybe egy nagyobb reszelt répát, fél reszelt kígyóuborkát megpárolunk kevés olívaolajon majd hozzáadunk 5-6 ek szójaszószt, kevés rizsecetet és fokhagymaecetet, 2 gerezd reszelt fokhagymát.

dsc09948.JPG

Az így kapott öntetet összekeverjük az algával és pihentetjük 1-2 órát hűtőben. Ha szükséges sózzuk, egy rendkívül egészséges, vitaminokban gazdag finom salátát kapunk.

Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta