2018. máj 23.

Zöldbabos gombapaprikás

írta: Petőcz Szabó András
Zöldbabos gombapaprikás

dsc00200.JPG

Most hogy végre lehet friss zöldségeket kapni a piacon, elcsábultam egy nagy kedvencemtől a zöldbabtól, amit másik nagy szeretett alapanyaggal adtam össze a gombával. A párosítás remek lett! Mivel a hozzávalók egész évben beszerezhetőek, így bármikor elkészíthető, gyors és húsmentes étel készíthetünk azokra a napokra, amikor nem kívánjuk a húst, de mégis tápláló ételt szeretnénk tálalni. A képek kemping körülmények között készültek! Ezt az ételt bográcsban is el lehet készíteni.

dsc00199.JPG

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 25 dkg laskagomba és ugyanennyi csiperke, 2 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom,pirospaprika, só, bors, borsikafű, 2dl tejföl, 2 ek liszt, zsiradék.

Elkészítés: A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymával, pirospaprikával pörköltlevet készítünk. Hozzáadjuk a 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot, a karikázott zöldpaprikát és a fűszereket. Egy kevés vízzel felengedjük, fedő alatt 20 percig főzzük. ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombákat. Együtt lassan főzzük kb. 20 percig, ekkor a liszttel a simára kevert tejföllel behabarjuk, és összeforraljuk. Tarhonyát készítettem hozzá, de rizzsel, nokedlivel is remek!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta