2018. jún 13.

Oregános fasírt Ριγάηοκέθτεδεσ-riganokeftedesz

írta: Petőcz Szabó András
Oregános fasírt Ριγάηοκέθτεδεσ-riganokeftedesz

dsc00584.JPG

Mivel Görögország tengerparti nép, így itt olcsó a kaviár, de bátran készítsétek el otthon is. Higgyétek el, nem fogtok csalódni!

dsc00579.JPG

Hozzávalók:  1 kg burgonya, 13 dkg vörös kaviár, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 tojás, 1 ek. szárított oregáno, bors, zsemlemorzsa, liszt, olaj a sütéshez.

dsc00582.JPG

Elkészítés: A burgonyát héjastul megfőzzük. Ez idő alatt a vöröshagymát apróra kockázzuk, a tojásokat villával felverjük. A megfőtt burgonyát meghámozzuk és vagy lereszeljük, vagy krumplinyomóval összetörjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a kaviárt, a felvert tojásokat, oregánot, és borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Hagyjuk kissé állni, hogy a zsemlemorzsa megszívja magát, majd vizezett kézzel fasírtokat formázunk a masszából. Bő forró olajban kisütjük.

dsc00583.JPG

 

Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta