Ramadan kenyér
Keresztény hitvilágunkban jelenleg a böjti időszak zajlik még pár napig, de a különböző vallások, hitvilágok külnböző böjti szokásokat ismernek. Az egyik ilyen a változó időpontú ramadan megtisztulás. Az arab kultúra része Törökország és a most következő kenyér is onnan való, ott ramadan idején alakult ki a készítése és esténként fogyasztották étel mellé, napjainkban már jobban elterjedt a fogyasztási szokása. Egyszerű elkészíteni ezt az egyszerű pékterméket, amelynek karakteres ízt a tetejére kerülő magvak adnak.
Hozzávalók:
- 10 dkg BL 80 fehér kenyérliszt
- 40 dkg BL 55 liszt
- 0,5 dl olívaolaj vagy 3 dkg folvasztott vaj
- 2 dkg friss élesztő
- só
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 langyos tej
A tetejére:
...