2017. feb 02.

Vasi pecsenye

írta: Petőcz Ferenc
Vasi pecsenye

Elkészítése: 30 perc + 1 óra és a pihentetés, könnyű

Alapanyagok 6 főre:9 szelet karaj (mi csak csontosat kaptunk), 6 gerezd fokhagyma,tej szükség szerint (nekünk 1 liter kellett), liszt, pirospaprika, só,bors, olaj a sütéshez, 45 dkg rizs.

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A tejbe beletesszük a reszelt foghagymával megszórt húsokat, és egy éjszakára hűtőbe tettük.dsc07469.JPGdsc07472.JPG

Másnap lecsöpögtettük a karajszeleteket. A megmaradt fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteltük, és elsőként ezek kerültek kb. fél percre a forró olajba, így nem voltak olyan erősek, de mégis megmaradt az ízük. A lisztet pirospaprikával összekevertük, majd egyenként megforgattuk benne a húsokat, és egyenként forró olajban pirosra sütjük őket. Mindeközben a szokott módon elkészítettük a rizst.

dsc07473.JPG

Tálaláskor a megsütött fokhagymaszeletekkel megszórtuk a húst, és savanyúval, rizzsel tálaltuk. Olyan jól sikerült, hogy a csontokat is szinte megettük volna a kutya elől! Jó étvágyat! A receptet Szabó András készíette.dsc07475.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak