2017. feb 04.

Főtt zöldparadicsom-saláta

írta: Petőcz Ferenc
Főtt zöldparadicsom-saláta

pari3.jpg

Hozzávalók: éretlen, zöld paradicsom, tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg só, a lé minden literjéhez: 1 dl 10%-os ecethez 5 dl víz, mustármag, koriandermag, 5-10 dkg kristálycukor, 1 csokor friss kapor

pari1.jpg

Elkészítése: A paradicsomot megmossuk, csumáját éles kiskéssel kikanyarítjuk, húsát felszeleteljük. Hozzákarikázzuk a megtisztított vöröshagymát. Tálba tesszük, rászórjuk a sót, és jól összeforgatjuk. Befedve 24 órán keresztül állni hagyjuk, közben többször megforgatjuk. Másnap vízzel, ecettel, cukorral salátalevet készítünk, felforraljuk, majd apránként beletesszük a hagymás paradicsomot. Éppen csak egy pillanatig forraljuk, ezután szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és tiszta, kiforrázott üvegekbe tesszük.

pari2.jpg

Az üvegekbe kaprot, mustármagot és koriandermagot teszünk. A paradicsom leszűrt, sós levét hozzáöntjük az ecetes léhez, újra felforraljuk, végül rátöltjük az üvegekre. Csak lazán kötjük le. Másnapig várunk, hogy beszívja a lé egy részét. Utánatöltünk egy keveset az ecetes léből (éppen fedje el a paradicsomot), végül szorosan, légmentesen lekötve a kamrába tesszük.

A receptet Szabó András készítette:pari4.jpg

Szólj hozzá

Tartósítunk