Szilveszteri süti
Elkészítés: 1,5 óra, egyszerű
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukor
- 20 dkg zsír (vagy vaj/margarin)
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 szelet étcsokoládé
- gyömbér por
- lekvár
A hozzávalókat - a csoki és a lekvár - kivételével összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részhez 3 szelet reszelt csokoládét gyúrunk.Célszerű lefagyasztani a csokit, mert akkor könnyebb lereszelni. A két részt külön-külön fél ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat. A világosak tetejét kristálycukorral megszórhatjuk. 180 fokon 10-12 percig sütjük.
Miután kihűlt, a két felet lekvárral összeragasztjuk(savanykás lekvárral)
A receptet: Petőcz Ferenc készítette