2017. már 17.

Bakonyi sertésborda erdei gombával

írta: Petőcz Ferenc
Bakonyi sertésborda erdei gombával

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

bakonyi.jpg

Azt már tudjátok, hogy gombászunk és tanuljuk a gombaismeretet és azt is láttátok, hogy tegnap 4 különböző gombát szedtünk. Így nem volt mit tenni elő a kedvenc könyvemet a Balatonról és jöhetett a helyi étel autentikus elkészítése a bakonyi sertésborda.

tinoru_1.jpg

tinoru1_1.jpg

Mi 8 szelet tarját (1 kg) kiklopfoltunk, majd sóztuk és lisztbe forgattuk. Forró olajban hirtelen megpirítottuk, majd kivettük és a visszamaradt olajban 4 fej vöröshagymát kockázva megpároltunk, hozzá adtunk 2 paradicsomot darabolva, 3 gerezd reszelt fokhagymát, kevés pirospaprikát és 1 kg darabolt vegyes erdei gombát (barna és fenyő tinórút, őzláb gombát a főzés vége előtt 5 perccel pedig vöröses nyálkásgombát), picit pároltuk és hozzáadtuk a hússzeleteket.

bakonyi4.jpg

bakonyi3.jpg

bakonyi2.jpg

Kevés vizet öntöttünk alá, mivel atinórú gomba 20 perces főzés igényel, így a hússal együtt fog elkészülni az étel. Időnként az elfövő vizet pótoltuk és a végén jött bele a nyálkás gomba, aminek csak a neve nyálkás, egy nagyon finom gomba és amikor minden kész volt, akkor kapott kevés liszttel egy tejfölös habarást az étel. Eredetileg nokedli jár hozzá, most tarhonya volt a köret. Nagyon finom lett és nagyszerű fogás. Jó étvágyat

A receptet: Petőcz Ferenc készítette

bakonyi5.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük