2017. ápr 16.

Rizlinges csirke

írta: Petőcz Szabó András
Rizlinges csirke

dsc07748.JPG

Nemrégiben egy antikváriumban jártunk. A bőség zavara volt velünk. Nehéz választás volt, hogy melyik kiadvány legyen a miénk, nehéz szülés volt… Ebben a könyvben találtam e remek receptet, ami a kevés hozzávalóból állt, és szinte semmit se kellett hozzá vásárolni. Elzászi specialitás.

Rizlinges csirke

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 üveg (0,75 l) olaszrizling, só, fehér bors, 1 csokor petrezselyem felaprítva 10 dkg vaj, 6 egész csirkecomb, 2 dl. tejföl, 25 dkg gomba, 2 ág tárkony levele, 2 ek. liszt.

A vaj felét megolvasztjuk, a kettévágott csirkecombokat megpirítjuk rajta. A borsot, a sót, a hagymákat, a foghagymát valamint a fűszernövényeket a húshoz adjuk, ráöntjük a bort, és az ételt 25 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (friss gombánál bevált módszerem a húrszeletelő). Kisebb serpenyőben, liszttel meghintve megpirítjuk a maradék vajon. A csirkecombokat nyitott edényben további 10 percig forraljuk. Ezután a húsdarabokat kivesszük az edényből, és melegen tartjuk. A mártásba belekeverjük a pirított gombát és a tejfölt, Sóval, borssal ízesítjük, és a csirkedarabokra öntjük.  

 dsc07747.JPG

A receptet Szabó András készítette.

Szólj hozzá

Német Nemzetek konyhája Húsok és halak