2017. jún 09.

Thesszáliai kolbász és bajor fehér (tejszínes) kolbász

írta: Petőcz Ferenc
Thesszáliai kolbász és bajor fehér (tejszínes) kolbász

gorog_kolbi2.jpg

Thesszáliai kolbász (ez a sötétebb a képeken):
3,5 kg comb, lapocka és zsírszalonna keveréke
6 dkg só
Ízlés szerinti mennyiségben: fekete bors, szárított oregánó, fokhagyma, vöröshagyma (eredetiben póréhagyma van), petrezselyem.

gorogkolbi1.jpg
Bajor tejszínes kolbász ( ez a világosabb a képeken:
3,5 kg comb, lapocka és zsírszalonna keveréke
6 dkg só
2 dl tejszín
1 db nyers tojás
Ízlés szerinti mennyiségben: fekete és fehér bors, őrölt gyömbér és szerecsendió

bajorkolbi1.jpg

Szólj hozzá

Német Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak