Háromsajtos medvehagymás grillkolbász
Elkészítés: könnyű
Tavasz helyett már nyár van és persze tombol a grillszezon is, mi is szeretjük. Rendszeresen készítünk különböző kolbászokat, szeretünk különlegességeket is, így jött e mostaninak az ötlete is. Persze, mint medvehagyma rajongónak bele is kellett varázsolni az alapanyagba. Többen írtátok, hogy nem jött be a medvehagyma, minek a felhajtás köré. Nekünk ízlik és persze nagyon egészséges, de erről már korábban írtunk. Most szeretnénk, ha elkészítenétek ezt a kolbászt, megkóstolnátok és kommentbe megírnátok, milyen. Azt is, hogy akinek nem ízlik a medvehagyma, annak mi az oka.
3 sajt: 20 dkg házi chilis sajt, 20 dkg füstölt fokhagymás sajt, 15 dkg camembert (házi sajtot ha nem készítjük akkor jobb piacokon 2000 Ft körüli áron kaphatunk) Mi a dunaújvárosi piacon Puha család termékeire esküszünk.
2 kg kolbászhús, nálunk van a húsboltban és 1 kg ipari szalonna
1 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, fél zacskó fehérbors, 1 nagy csokor medvehagyma, 6 dkg só, 8 méter sertés vékonybél.
Az alapanyagokkal megvolnánk, így jöhet a munka. A só és a bors kivételével minden ledarálunk, majd hozzáadjuk a sót és a borsot, jó alaposan összedolgozzuk. A belet beáztatjuk és a kolbásztölteléket lefedve 12 órára hagyjuk érni hűtőben. Ezt követően ismét átdolgozzuk és betöltjük.
Grillezzük serpenyőben vagy faszén parázs felett, utóbbi finomabb. Jó étvágyat!