2018. máj 02.

Háromsajtos medvehagymás grillkolbász

írta: Petőcz Ferenc
Háromsajtos medvehagymás grillkolbász

Elkészítés: könnyű

dsc00074.JPG

Tavasz helyett már nyár van és persze tombol a grillszezon is, mi is szeretjük. Rendszeresen készítünk különböző kolbászokat, szeretünk különlegességeket is, így jött e mostaninak az ötlete is. Persze, mint medvehagyma rajongónak bele is kellett varázsolni az alapanyagba. Többen írtátok, hogy nem jött be  a medvehagyma, minek a felhajtás köré. Nekünk ízlik és persze nagyon egészséges, de erről már korábban írtunk. Most szeretnénk, ha elkészítenétek ezt a kolbászt, megkóstolnátok és kommentbe megírnátok, milyen. Azt is, hogy akinek nem ízlik a medvehagyma, annak mi az oka.

3 sajt: 20 dkg házi chilis sajt, 20 dkg füstölt fokhagymás sajt, 15 dkg camembert (házi sajtot ha nem készítjük akkor jobb piacokon 2000 Ft körüli áron kaphatunk) Mi a dunaújvárosi piacon Puha család termékeire esküszünk.

2 kg kolbászhús, nálunk van a húsboltban és 1 kg ipari szalonna

dsc00056.JPG

1 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, fél zacskó fehérbors, 1 nagy csokor medvehagyma, 6 dkg só, 8 méter sertés vékonybél.

Az alapanyagokkal megvolnánk, így jöhet a munka. A só és a bors kivételével minden ledarálunk, majd hozzáadjuk a sót és a borsot, jó alaposan összedolgozzuk. A belet beáztatjuk és a kolbásztölteléket lefedve 12 órára hagyjuk érni hűtőben. Ezt követően ismét átdolgozzuk és betöltjük. 

dsc00069.JPG

Grillezzük serpenyőben vagy faszén parázs felett, utóbbi finomabb. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük