Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Sütőtök szörp

dsc00989.JPG

1 kg sütőtököt felpucolunk, kockázunk és felpucolás után kell, hogy az 1 kg meglegyen. Egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk és utána takarékon 15 percet főzzük, ennyi idő alatt a töknek meg kell főnie. Ezt követően rúdmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átcsepegtetjük. Lemérjük mennyi a visszamaradt lé, nekem kb. 1,5 liter volt. Hozzáadtam kettő narancs, 2 citrom levét, egy nagyobb darabka gyömbért hozzáreszeltem és felöntöttem annyi vízzel, hogy kb. 3 liter folyadékunk legyen. Ehhez adtam 2,3 kg cukrot és felfőztem. Fűszerként adhatunk hozzá fahéjat is. Forrás után 5 percet főzzük közepes lángon kevergetve, ameddig a cukor felolvad, majd hagyjuk kihűlni. ezt követően én a Haas szörptartósítóval annak leírása szerint jártam el és palackoztam a szörpöket.

dsc00988.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr4114107713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2018.09.29. 12:26:40

Köszi, ez nagyon izgalmasan néz ki!! :) Még sosem készítettem hasonlót.

Petőcz Ferenc 2018.10.03. 20:06:07

@lyzX: Mi köszönjük. Az inspirációt a Balaton felvidéken található Folly Arborétum adta júliusban tett látogatásunk során. Fantasztikus szörpjeik, boraik vannak egyedi növénykülönlegességek és persze erdei gombák. Ott mondták, hogy ősszel ez a szörp a fő attrakció. Nekem volt a fagyasztóban, így másnap kreáltam. Megéri és finom.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2018.10.04. 10:58:03

@Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer tervezem.

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle