Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta

Amikor kánikula van még a legnagyobb konyhatündérek se szívesen tartózkodnak a konyhában, főleg nem ilyenkor készítik a hosszú elkészítési idejű ételeket. Így vagyok ezzel én is, ekkor alkottam meg ezt a receptet, ami kb. 20 perc alatt el is készül, a legnagyobb előnye ez is, hát még a kevés mosogatnivaló, és még boltba se kellett menni!. Ahogy mondani szokás: a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.

dsc01104.JPG

Hozzávalók: 35 dkg orzo vagy másfajta száraztészta, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 1 piros chili apróra vágva, 1 kis üveg kapribogyó, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 25 dkg koktélparadicsom, 2 140 grammos  olajban eltett tonhalkonzerv, 1 citrom leve

Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. Eközben a tonhal olaját egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és apróra vágott chilit, 2 percig pirítsuk. Eközben vágjuk apróra a petrezselyem zöldjét, adjuk az olajhoz a kapribogyóval, a félbevágott koktélparadicsommal és a tonhallal együtt, kb 2-3 percig főzzük, amíg az egész át nem melegszik, de ne hagyjuk, hogy a paradicsom túl puha legyen. Szükség esetén sózzuk. A tésztát abba a tálba tegyük, amiben tálalni fogjuk, adjuk hozzá a halas keveréket és óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze keverjük el. Frissen facsart citrommal tálalás előtt locsoljuk meg az egészet, pár petrezselyem levéllel díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr914120839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.07.22. 00:48:55

Szép, igényes, és lehet tanulni is belőle. Szeretek főzni, de még tanulgatok :) www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-19-07-2018/

Petőcz Ferenc 2018.07.22. 16:22:26

@takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk!

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle