2018. aug 19.

Padlizsános csirke

írta: Petőcz Ferenc
Padlizsános csirke

Elkészítés: 1 óra, könnyű

dsc01204.JPG

Kedves Oldallátogató Barátaink! Arra biztosan rájöttetek, hogy szeretjük a görög ételeket, de az is igaz, hogy az összes mediterrán ételt szeretjük, így most egy szicíliai specialitást varázsoltunk az asztalra. Íme!

1 adag: 670 kcal, 66 gramm fehérje, 41 gramm zsír, 11 gramm szénhidrát ( a köret nincs beleszámítva)

60 dkg padlizsánt kockázzunk fel, sózzuk, rakjuk félre. Közben kockázzunk fel 5 dkg szalonnát is apróra. Készítsünk elő 30 dkg paradicsomot, ezt is kockázzuk fel. A fagyasztóban talált csirkeszárnyakat, combokat daraboljuk fel ( összesen 1 kg csirkehús kell, amely lehet más része is, mint amit mi raktunk bele).

dsc01202.JPG

Kevés olívaolajon kezdjük el a szalonnát megfonnyasztani, pirítani. Amikor ezzel megvagyunk, adjunk hozzá 3 gerezd darabolt fokhagymát és rakjuk bele a húsokat, hogy kapjanak egy kis kérget. Ez kb 4-5 perc, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, sót, őrölt borsot, 1 ek oregánót (szurokfű) és felöntjük 1,5 dl száraz rizling jellegű borral. Felforraljuk, majd forrás után takarékon fedő alatt hagyjuk 25 percet párolódni. Időnként megkeverjük.

dsc01201.JPG

A padlizsán kockákat bő folyó vízben mossuk meg, hogy a sódarabkák és a felesleges folyadék távozni tudjon, majd serpenyőben hevített olajban pirítsuk elő és a 25 perc elteltével adjuk az ételhez. Összepároljuk az ételt és rizzsel, galuskával tálaljuk, tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel ízesíthetjük ( ez elhagyható). Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak