2018. aug 20.

Sült hekk kovászos uborkás krumplisalátával

írta: Petőcz Ferenc
Sült hekk kovászos uborkás krumplisalátával

Elkészítés: könnyű, 45 perc

dsc01182.JPG

Mindig mindent lehet másként megújító szándékkal. Itt is ez történt, sikeresen. Nagy halimádóként ezt a receptet többször is készíteni fogjuk.

A hal: 80 dkg kiolvasztott hekk, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 ek só, 1 ek pirospaprika, 1 ek egész bors, amelyet egy mozsárban az előbbi só adaggal összeőrlünk. A borsos sót, pirospaprikát a lisztet összekeverjük és a lecsepegtetett, szárazra törölt halakat beleforgatjuk.

dsc01177.JPG

A halat felhevített olajban közepes hőfokon megsütjük. 

dsc01178.JPG

A saláta: 60 dkg saláta burgonyát vagy nem szétfövő burgonyát megfőzünk sós vízben, majd karikázzuk vagy kockákra vágjuk. Kell még 40 dkg kovászos uborka, amelyet szintén kockázunk. 1 gerezd fokhagymát felaprítunk, adunk hozzá egy csomag karikázott újhagymát, 1 fej félholdra darabolt vöröshagymát.

dsc01174.JPG

A hagymákat a kovászos uborkát összerakjuk, majd ehhez kerül a krumpli. Az öntet egyszerű, 4 ek olívaolajat, 2 ek magos mustárt összekeverünk és ezzel összekeverjük a hagymákat és az uborkát. Hagyjuk piheni hűtőben 1-2 órát, a halat csak ezután süssük ki. Jó étvágyat.

dsc01179.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta