Málnás-teás jégkrémnyalóka
Most, hogy ezerrel tombol a nyár, úgy gondoltam, hogy egy különleges jeges nyalánksággal lepem meg a páromat. Ekkor született meg a gyümölcs meg a jeges tea frigye, ami a visszajelzésből kiderül, hogy igen jól sikerült. Olyan teát használtam, aminek az összetevői között nagy mennyiségben hibiszkuszt tartalmaz a pirosabb szín végett, és mellette finoman savanykás, virágos ízt ad a nyalókának. Ebből a mennyiségből 6 adag lesz.
Hozzávalók: 10 dkg málna, 3 málnás teafilter, 1 ek méz, 3,5 dl forró víz, 1 lime leve, 1-1 ág menta és citromfű.
Elkészítés: Tegyük egy tálba az összetört málnát, teafiltereket, a mentát és a citromfüvet. Öntsük rá a forró vizet, hagyjuk állni 10 percig, majd vegyük ki a léből a fűszernövényeket és a teát, majd apró lyukú szitán szűrjük le a levet, törjük is át rajta a málnát. Keverjük bele lime levét, és várjuk meg amíg kihűl. Öntsük 6 jégkrémformába a lehűtött teát, és fagyasszuk meg.