Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Szilvás, fűszeres sült kacsa
Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

dsc01739.JPG

Találtam egy receptet, kicsit átalakítottam, tovább gondoltam, jól tettem és ebben nincs egoizmus. Az eredetinek nem lett volna sok íze, viszont így már mennyei.

1 ek sót elkeverünk 3 ek barna, lehetőleg nádcukorral. Ezt mozsárba tesszük. 5-6 szem szegfűborsot és 2 csillagánizst egy pár perc alatt megpirítunk zsír nélküli serpenyőben, ez kiemeli még jobban a zamatos ízeket. Hozzá adjuk a mozsárba előkészített alapanyagokhoz és jól összetörjük, dolgozzuk. Nekem a kacsa 2,2 kg-os pecsenye kacsa volt, tehát nem házi, a házihoz több fűszer kell, mert azért az nagyobb. A kacsa bőrét beirdaljuk, majd kívül belül jól beledolgozzuk a fűszereket a kacsába. Hagyjuk így állni 1-2 órát, hogy érjenek az ízek, dolgozzon a só. 

Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, én kacsazsírt használtam alkalomhoz illően. Mellé eszünk 7-8 szem félbevágott szilvát. Az egész alá öntünk 0,5 dl vörösborecetet, 2,5 dl alaplevet (zöldség vagy húsleves, amely kockából is jó).

dsc01738.JPG

180 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük vagy ameddig roppanósan megpirul. Kivesszük, hagyjuk állni 15 percet, majd daraboltjuk, rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk, a hús mellé teszünk a szilvából és a szafttal meglocsoljuk a köretet és a tálalt húst.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr414279997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle