Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Házi olívabogyós csirkemell felvágott

dsc01767.JPG

Korában is készítettünk házi felvágottat és tudjuk fogunk is. Egyrészt tudjuk mi van benne még akkor is, ha drágább. De garantáltan ízletesebb és egészségesebb. Nyaralásunk során sikerült tekintélyes mennyiségben olívabogyót vásárolni, így el is kell fogyasztani, bár ez sem okoz gondot nálunk. Az alap ötletet az olívabogyós mortadella adta, de ez még sem az lett. Nem volt itthon szaláminak, főleg ilyen jellegű felvágottnak való műbél, így végül marha vastagbélbe töltöttük be a keveréket. Nos, kérek még minőségű lett, ami mindent elmond.

dsc01759.JPG

Kb. 5-6 dkg olívabogyót felkarikázunk. Előkészítünk 2 fej vöröshagymát a msik nem került fel a képre és pr gerezd fokhagymát. 75 dkg csirkemell filét nagyobb csíkokra vágunk és nálunk kapható kolbász alapanyagnak tökéletes sertés zsíros hús, abból 35 dkg került bele. dsc01760.JPG

A fentieket az olívabogyó kivételével a legapróbb lyukú darálón ledaráljuk. Ehhez hozzáadjuk a darabolt olívabogyót kb. 1 ek sót (bátran, abálás során elfő a nagyja, így kell az ízhez)., Adunk hozzá szintén 1 ek őrölt fehérborsot, 1 tk cayenne borsot, 1 ek pirospaprikát, 2 dl tejszínt. Az egészet összedolgozzuk és hűtőben 2-3 órát pihentetjük.

dsc01761.JPG

Pihentetés után még egyszer összegyúrjuk és betöltjük a bélbe az alapanyagot.

dsc01763.JPG

Forrásban lévő vízbe tesszük a mindkét végén alaposan lekötözött felvágottat és takarékon lefedve 1-1,5 órát abáljuk. Majd hagyjuk a lében kihűlni, utána kivesszük.

dsc01766.JPG

Ideális a szendvicseink változatossá tételéhez. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr4914292807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle