Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Zsályás-gombás tészta
Elkészítés: 30 perc, könnyű

dsc01769.JPG

Gombás tészta receptünk már másféle van fent az oldalon és persze tudom se szeri se száma az ilyen recepteknek, etől függetlenül ezt taáltuk ki, mert ma gombaszerencsénk volt. Szárazság ide vagy oda ezen étel elkészítése előtt gyapjas tintagomba telepet találtam, így kénytelen voltam haza hozni, hiszen tökéletesen friss volt, jót tesz a vércukornak és volt hozzá itthon csiperke is. Délután pedig a kutyánkat sétáltattuk meg a dunaújvárosi szigeten, ahol a fk felé ki vágták, most ezt elogadom, mert életveszélyes volt a terület, csak bízakodni tudunk,hogy ültetnek majd új fákat. De a gombánál maradva ott ért bennünket a szerencse. Egy fán friss sárga gévagomba világított ránk, kérdés volt a leszedés, mert túl magasan, de horgászembernél van damil, azzal rögzítetttük egy nagyobb bothoz a gombászkást. Kutyám furcsán nézett rám, hogy a oját elvettem, de néha a cél szentesíti az eszközt. De térjünk vissza az ebédhez.

dsc01768.JPG

Kb 5-10 dkg házi szalonnát kockázva lepirítunk, hozzá adunk félholdra vágott hagymát és aprított fokhagymát, majd a darabolt gombákat 15 dkg gyapjas tintagomba, 50 dkg csiperke. A tinta gomba opcionális, ha találunk, aki nem ismeri ne szedje le vagy vigye be bevizsgltatni, de hamar el kell készíteni, mert elfolyik, szó szerint. 

Az alapanyagokat sózzuk, őrölt fehérborssal hintjük, ezalatt kifőzzük a tésztát is. Amikor az alapanyagiank a megpuhltak kevés balzsamecetet adunk hozzá és lehetőleg friss aprított zsályaleveleket. A gombás zsályás alapba keverjük amegfőtt tésztát és lehetőleg reszelt füstölt sajttal tálaljuk. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr2114298495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle