Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Kókuszos csirke

dsc01895.JPG

Ezt az ételt a párom születésnapjára készítettem. Érdemes kipróbálni, hiszen a kókusz íze nem tolakszik, hanem csak kiegészítője az ételnek. E recept félszáraz fehér borral készült, véletlenül se cseréljük le félédesre, még ha kicsit többet is kell a borpultnál időznünk, 2 üveggel veszünk, az egyiket jól hűtsük is be, evvel fogjuk az ételt kínálni. A mazsolát lehetőleg az előző este áztassuk be a tejbe, de akkor sincs semmi baj, ha az étel készítésénél tesszük meg, de ilyenkor langyos tejbe tegyük. Egész csirkéből is elkészíthetjük, de akkor a súlya kb. 1,5 kg legyen.4 főre készült a recept.

Hozzávalók: 8 nagyobb csirke felső comb, 10 dkg vaj, 1 dl. félszáraz fehérbor,fél citrom reszelt héja és leve, 5 dkg kókuszreszelék, só és szerecsendió ízlés szerint, 1,5 dl tejszín, mazsola kb. egy maréknyi.

dsc01893.JPG

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, a felhevített vajon kissé lepirítjuk, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, felöntjük a borral és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Az elkészült húst tányérra kiszedjük, levében elkeverjük a kókuszreszeléket, felforraljuk, végül hozzáadjuk a tejszínt, amivel már nem forraljuk, csak éppen összerottyantjuk. Vajas párolt rizst készítünk, amelyhez hozzáadjuk a tejben áztatott mazsolát, és evvel a tejjel készítjük el a köretet. A mártást a húsra öntve tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr514398744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle