2018. nov 28.

Málnás-csokoládé krémlikőr

írta: Petőcz Ferenc
Málnás-csokoládé krémlikőr

Lassan itt a karácsony. Mindenki készít valami finom ételt, de a sokan készítünk italokat is. A most következő recept egy olyan kísérő ital lesz, amelyet bármikor felszolgálhatunk. Mivel az ital nálunk éppen az érés fázisában van, így a kész termékről készült képek majd később kerülnek fel, most csak fázis fotó van, de nem késő elkészíteni.

dsc02124.JPG

Egy nagy befőttes üvegbe behelyezünk 25 dkg málnát, ehhez adunk egy vanília rudat, amelyet félbevágunk, a magokat kikaparjuk, és a magokat is a gyümölcsöz adjuk.

Felöntjük 7 dl barna rummal és a befőttes üvegre a tető alá rakunk celofánt, hogy el ne párologjon. Összerázzuk és sötét helyre tesszük, lehetőleg egy szekrény mélyére 3 hétre.

dsc02125.JPG

A 3 hét letelte után leszűrjük az egészet a gyümölcsvelőt is átpasszírozzuk, csak a magok kerülnek kihagyásra a málnából. Gőz felett 5 dkg étcsokit megolvasztunk és ehhez adunk 1,5 dl tejszínt. A csokis keveréket a a rumos alaphoz adjuk és hűtőben tároljuk a likőrt, kb 1 hónapot áll el, de illékony lesz, nem csak hölgyeknek!

Egészségünkre!

Szólj hozzá

Tartósítunk Sós és édes szenvedélyek