Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. nov 28.

Kókuszos csirke

írta: Szabó András 80
Kókuszos csirke

Ezt az ételt a párom születésnapjára készítettem. Érdemes kipróbálni, hiszen a kókusz íze nem tolakszik, hanem csak kiegészítője az ételnek. E recept félszáraz fehér borral készült, véletlenül se cseréljük le félédesre, még ha kicsit többet is kell a borpultnál időznünk, 2 üveggel veszünk, az…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. nov 28.

Édesköményleves

írta: Petőcz Ferenc
Édesköményleves

Elkészítés

Egyre népszerűbb zöldség az édeskömény és végre megfizethető áron 400 Ft/ kg áron kapható, de felhasználása kevésbé ismert. Pár éve találtam ki ezt a receptet, amelyet most megosztok veletek. 80 dkg édesköményt feldarabolunk, 2 nagy vöröshagymát is felaprítunk és ezeket együtt kevés vaj és…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2018. nov 28.

Osso buco gazdagon

írta: Petőcz Ferenc
Osso buco gazdagon

  Egy tipikusan olasz étel a lyukas csontot jelenti, amelyről lefő a hús. Nekem nem volt ilyen marhahúsom és így nem volt csont, de mégis nagyszerű étel lett. De egy személyes vonatkozást erről az ételről megosztanék veletek. 2005-ben nem sok fogalmam volt a hosszú ideig tartó főzésről,mert mitől…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája

2018. nov 28.

Málnás-csokoládé krémlikőr

írta: Petőcz Ferenc
Málnás-csokoládé krémlikőr

Lassan itt a karácsony. Mindenki készít valami finom ételt, de a sokan készítünk italokat is. A most következő recept egy olyan kísérő ital lesz, amelyet bármikor felszolgálhatunk. Mivel az ital nálunk éppen az érés fázisában van, így a kész termékről készült képek majd később kerülnek fel, most…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Sós és édes szenvedélyek

2018. nov 28.

Erdei gombás tokány hajdina körettel

írta: Petőcz Ferenc
Erdei gombás tokány hajdina körettel

Elkészítés: 45 perc, könnyű, 6 adag

Hosszú nyarunk volt és igazából az ősz az, ami kimaradt. Így miután ezekben a napokban lassan télbe hajlik minden, egy kis rövidke ősz is akadt és van végre csapadék, ami nagyon fontos a hosszú szárazság után. Beindult az összes őszi gomba, mi is arattunk belőle. Itt most 3 fél gombából készült…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2018. nov 14.

Gnocchi spenótos mártásban 4 adag

írta: Petőcz Ferenc
Gnocchi spenótos mártásban 4 adag

Elkészítés: 45 perc, könnyű

Egy autentikus recept, mert a bolti van csak formázva, mindez tartósítószermentesen. Szeretjük így, másként, más mártással is, de most ez készült. Gnocchi (ejtsd: nyokki): 75 fkg burgányt sós vízben megfőzünk, majd amikor megpuhult, levét leöntjük és összetörjük krumplinyomóval. Hagyjuk kihűlni.…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2018. nov 12.

Házi savanyú káposzta

írta: Petőcz Ferenc
Házi savanyú káposzta

Mi az, ami magas C vitamin tartalommal bír, csökkenti a koleszterint, vércukrot, rendbe teszi a gyomrot, bélrendszert, naponta illene belőle enni 10-15 dkg-t és sokmás kedvező hatása van. A legfontosabb, hogy még szeretm is fogyasztani. Ez a savanyú káposzta. Ebből sokat vagyok képes megenni minden…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk

2018. nov 09.

Sütőtökös empanadas

írta: Petőcz Ferenc
Sütőtökös empanadas

A spanyol konyha egyik emblematikus étele az empanadas, amelyet többnyire hússaé töltenek és kapható sokfelé sokféleképpen. Mi is készíettünk már eredeti húsosat, bár a receptet még nem osztottam, meg gombásat is, de most sütőtökös jön. Tészta:40 dkg lisztet elolgozunk 7 dkg barna cukorral, 1 kk…

Tovább Szólj hozzá

Spanyol Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2018. nov 09.

Pulyka Stroganoff módra, ahogy mi szeretjük

írta: Petőcz Ferenc
Pulyka Stroganoff módra, ahogy mi szeretjük

Elkészítés: 45 perc, könnyű

Ennek az ételnek is biztsan tudjuk, van ereditje. De mi így szeretjük, ezért készült. Kevés házi szalonnát kockára vágunk, mepirítjuk, hozzáadunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, 1 fej kockázott vöröshagymát, picit sózzuk, üvegesre pároljuk. Ehhez kerül 60 dkg pulykamell kockázva és itt már bátran…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak