2018. dec 04.

Rántott sertésláb

írta: Petőcz Ferenc
Rántott sertésláb

dsc02136.JPG

Eljött az év utolsó hónapja, amely a nagyszerű lakomák időszaka. Sok étel található már blogunkon, amely egy-egy ünnepi fogás része lehet. Most a szilveszteri ételekhez próbálunk tippet adni. Ez különösen fontos, hogy megfelelően étkezzünk, mert ilyenkor az italfogyasztás is keményen meg tudja borítani az emberi testet. Ez a nem túl diétás időszak még kevésbé diétás receptje, de egyben segít nekünk abban, hogy mértéktartó italfogyasztás mellett ne legyenek felejthetetlen élményeink. Egyben megmutatja, hogy egyes alapanyagokból, jelen esetben sertéslábból (köröm) nem csak kocsonya, és körömpörkölt készíthető

5 db sertéskörmöt puhára főzünk sós, fűszeres (vöröshagyma, fokhagyma, bors, köménymag) lében. Addig főzzük, ameddig a hús le nem válik a csontról. Hagyjuk kihűlni. Ezt követően lefejtjük a húst a csontról, magyarul filézzük. Fontos, hogy sósabbra kell főzni az alaplevet, mert a húsunkat utána még rántani fogjuk és fel kell, hogy vegye az ízeket.

dsc02134.JPG

A filézett körmöt nagyobb darabokra vágjuk. Sörtésztát készítünk, jó sűrűt. 3,5 dl sör, 35 dkg lisz, 1 tojás, egy zacskó sütőpor, chilipehely, só és őrölt bors keveréket összekeverünk, ebbe tesszük a köröm darabokat, majd közepesen forró olajban kisütjük a húsdarabokat. A csontnak a kutya is őrül, a hús alaplé jól jöhet bablevesnek, tehát ez egy igen olcsó és gazdaságos étel.

Zöldség körettel vagy önmagában valamilyen savanyúsággal kínáljuk. Előre is Boldog új évet és jó étvágyat kívánunk!

Szólj hozzá

Húsok és halak