Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Rántott sertésláb

dsc02136.JPG

Eljött az év utolsó hónapja, amely a nagyszerű lakomák időszaka. Sok étel található már blogunkon, amely egy-egy ünnepi fogás része lehet. Most a szilveszteri ételekhez próbálunk tippet adni. Ez különösen fontos, hogy megfelelően étkezzünk, mert ilyenkor az italfogyasztás is keményen meg tudja borítani az emberi testet. Ez a nem túl diétás időszak még kevésbé diétás receptje, de egyben segít nekünk abban, hogy mértéktartó italfogyasztás mellett ne legyenek felejthetetlen élményeink. Egyben megmutatja, hogy egyes alapanyagokból, jelen esetben sertéslábból (köröm) nem csak kocsonya, és körömpörkölt készíthető

5 db sertéskörmöt puhára főzünk sós, fűszeres (vöröshagyma, fokhagyma, bors, köménymag) lében. Addig főzzük, ameddig a hús le nem válik a csontról. Hagyjuk kihűlni. Ezt követően lefejtjük a húst a csontról, magyarul filézzük. Fontos, hogy sósabbra kell főzni az alaplevet, mert a húsunkat utána még rántani fogjuk és fel kell, hogy vegye az ízeket.

dsc02134.JPG

A filézett körmöt nagyobb darabokra vágjuk. Sörtésztát készítünk, jó sűrűt. 3,5 dl sör, 35 dkg lisz, 1 tojás, egy zacskó sütőpor, chilipehely, só és őrölt bors keveréket összekeverünk, ebbe tesszük a köröm darabokat, majd közepesen forró olajban kisütjük a húsdarabokat. A csontnak a kutya is őrül, a hús alaplé jól jöhet bablevesnek, tehát ez egy igen olcsó és gazdaságos étel.

Zöldség körettel vagy önmagában valamilyen savanyúsággal kínáljuk. Előre is Boldog új évet és jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://regiesujetkek.blog.hu/api/trackback/id/tr6814426442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle