2018. dec 28.

Karácsonyi banán krémes torta

írta: Petőcz Ferenc
Karácsonyi banán krémes torta

dsc02171.JPG

Banán krémes torta:
20-22 cm tortaforma
A tészta: 
5 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, csipet só 
A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 4-5 percig verjük habosra. ezt követően a többször átszitált lisztet hozzáadjuk és a legalacsonyabb fokozattal belekeverjük a sóval és a fahéjjal együtt. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett formába tesszük a tésztát és 180 fokon hőlégkeverésen 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát. Ha kész, egy rácson hagyjuk kihűlni.

A krém:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 zacskó zselatin
3 db banán pűrésítve.
A tejszínt cukorral és a zselatinnal habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a banán pürét. A tortát töltjük a krémmel két rétegben, majd lekenjük a tetejét az oldalát és fondannal fedjük le. (ez a fondn bolti, magam még sosem próbáltam készíteni, de ez első osztályú volt)

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek