Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. dec 31.

Boldog Új Évet!

írta: Petőcz Ferenc
Boldog Új Évet!

  Kedves Tagjaink! Mi a mai napon egy emblematikus, de bohókás szilveszteri futáson vettünk részt.Most ezen rendeuvény képeivel rendhagyó módon kívánunk minden olvasónknak boldog új esztendőt! Petőcz Ferenc, Szabó András

Tovább Szólj hozzá

2018. dec 28.

Halászlé

írta: Petőcz Ferenc
Halászlé

Horgász vagyok és a halászlé az egyik étel, amelyet bármikor megennék, sokszor készítem is és ennek ellenére mégsem került még a blogra fel. Most jöjjön az, ahogy én szeretem készíteni. Első a tűzrakás, egy bogrács és persze a halak. Én jó házi szalonnát le szoktam pirítani, majd a pörcöket…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak

2018. dec 28.

Tárkonyos, erdei gombás nyúlragú knédlivel

írta: Petőcz Ferenc
Tárkonyos, erdei gombás nyúlragú knédlivel

1 kg nyúl aprólék combok, gerince vegyesen kerül bele e finomságba. Kezdetnek kevés olívaolajon 1 nagy fej kockázott vöröshagymát megpárolunk, erre kerül kockázott füstöl csülök, amely egy jó alapízt ad. Amikor a csülök is elkezd párolódni belekerül a nyúl aprólék 3 gerezd reszelt fokhagyma, sózzuk,…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. dec 28.

Karácsonyi banán krémes torta

írta: Petőcz Ferenc
Karácsonyi banán krémes torta

Banán krémes torta:20-22 cm tortaformaA tészta: 5 tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, csipet só A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán kb 4-5 percig verjük habosra. ezt követően a többször átszitált lisztet hozzáadjuk és a legalacsonyabb fokozattal belekeverjük a sóval és a fahéjjal…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2018. dec 27.

Zsályás-erdei gombás töltelékkel sült liba

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás-erdei gombás töltelékkel sült liba

Még november elején egy akció keretein belül vettünk Márton napra egy libát. Évente egy alkalommal ilyenkor mindig tesszük, de sok mát finomságunk volt, így nem készítettük el. December 26-án Duna parti kutya sétáltatás alkalmával találtunk 1 kg téli fülőkét és 1,25 kg laskagombát. Mivel erre napra…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. dec 26.

Pulykakrémleves

írta: Petőcz Ferenc
Pulykakrémleves

Jellemzően rendhagyó ételekkel várjuk mindig az ünnepeket, ez a leves is így készült, de méltó ünepi tartalmas leves, amelyet bármikor fel mernék szolgálni. A halászlé előkerült ez mellé, bár én rendszeresen eszem halat, most csak azért, hogy a fagyasztóban szabaduljon fel hely. Ünnepi fő fogás ez a…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak

2018. dec 23.

Habkarika

írta: Petőcz Ferenc
Habkarika

Tökéletes habcsókot már készítettünk, blogunkon rajta is van. Most gondltam készítek habkarikát, mert gyerekkorom óta szeretem. Most ilyenre sikerült, mert 4 lábú segítséggel nem megy ez olyan könnyen, kutya és macska, közben faállítás, így rusztikus lett, de így is szeretjük. Gondolom minden…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2018. dec 23.

Véres hurka

írta: Petőcz Ferenc
Véres hurka

Szerintünk nincs igazi, eredeti, sem tökéletes hurka recept, mert ahány ház annyi szokás, így csak azt tudjuk leírni, hogy kizárólag finom hurka létezik, ha jól készítjük az ismert recepteket. Mi ezt most így készítettük, de szoktuk másként. 1 kg vöröshagymát kevés síron üvegesre párolunk, közben…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. dec 23.

Gyors, roppanós húsfalatok

írta: Petőcz Ferenc
Gyors, roppanós húsfalatok

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Néhány évvel ezelőtt tv nézés során lestem el ezt a receptet. Egy titok van vele, hogy csak a leírtak alapján elkészítve lesz olyan, amilyennek lennie kell nem felcserélve a műveleteket (saját tapasztalat).  A végeredmény az egyik gyorséttermi hálozat íz és teksztúra világa. És a család is szeretni…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak