Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. feb 28.

Paradicsomos-Currys zöldségleves

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos-Currys zöldségleves

Elkészítés: 45 perc,könnyű

Erről a levesről sajnos nem készült tálalt kép és még inkább sajnos de csak nektek, hogy nem tudom átlőni az illatokat és az ízeket. Ez egyszerű leves, könnyű és egészséges, gyorsan el is készül, mégis más, mint a megszokott. Újra gondolva az étel a zöldségleves és a paradicsomleves kombinációja. 1…

Tovább Szólj hozzá

Levesek

2018. feb 25.

Tengeri alga saláta

írta: Petőcz Ferenc
Tengeri alga saláta

Elkészítés: könnyű

8 dkg szárított tengeri algát 3 liter forrásba lévő vízbe teszünk és állni hagyjuk 1,5 órát, ezalatt az idő alatt a kellő mennyiségű vizet felszívja a növény magába. Ezt követően többször darabjaira szedve az algát bő vízben átmossuk, rengeteg tengeri homok, kavics fog kijönni belőle., majd…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2018. feb 25.

Citromos túrókrém torta

írta: Petőcz Ferenc
Citromos túrókrém torta

Elkészítés: 1 óra, könnyű

2 tojást 6,4 dkg cukorral 5 percig robotgéppel verjünk haborsra, majd adjunk hozzá 6,4 dkg lisztet, amelyet további egy percig lassú fokozaton keverünk. A tésztát rakjuk egy 20*20 cm-es szilikon formába és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig hőlégkeverésen süssük meg. A kihült tésztát a…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2018. feb 21.

Hagymaleves

írta: Petőcz Ferenc
Hagymaleves

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Itt az influenza szezon, sokan emlékszünk a mamáink hagyma teájára. Igen, igazi gyógyszerről van szó, mégis sok a fenntartás emlékünkben. Ha viszont megfáztunk, akkor azért, ha pedig nem, akkor csak az ízekért a tea helyett van egy igazi ínyenc finomság a hagymaleves. Ennek most egyik változatát…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2018. feb 21.

Fehérboros gombás csirkeragu

írta: Szabó András 80
Fehérboros gombás csirkeragu

Evvel az étellel páromat leptem meg Valentin-napra. Gyorsan elkészülő étel kevés mosogatni valót eredményez. A borral való főzés egyik aranyszabálya, hogy olyan bort adjunk hozzá, amit szívesen meg is innánk. A másik szabály az, hogy ugyanazt az italt kell felszolgálni mellé. Hozzávalók: 80 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. feb 20.

Sertésszelet Jóasszony módra

írta: Petőcz Ferenc
Sertésszelet Jóasszony módra

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Ez az étel a magyar konyha egyik ikonikus étele, de mégsem nagyon készítjük és megvallom blog ide vagy oda, eddig én is csak étteremben ettem. Most azt mondtam, születésnapra kell valamit feldobnom, így legyen ez, szerintem talált. Én az eredeti recepthez képest talán picit paradicsomosabbra…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. feb 17.

Cukkini és karfiol curry

írta: Petőcz Ferenc
Cukkini és karfiol curry

Cukkini és karfiol curryHozzávalók: 2 közepes hagyma apróra vágva, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 kisebb karfiol rózsáira szedve, 1 nagy cukkini meghámozva és felszeletelve, 0,5 l kókusztej, 2 ek. madras curry ( de bármilyen más curry fűszerkeverék jó), 1 piros chili vagy chilipehely, olaj, 2 tasak…

Tovább Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2018. feb 17.

Vérnarancsos stíriai metélt vörösáfonyával

írta: Petőcz Ferenc
Vérnarancsos stíriai metélt vörösáfonyával

Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz

50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg liszttel vagy amennyit felesz, 1 tojással és egy vérnarancs reszelt héjával, 2, ek tejföllel, 2 ek porcukorral. Lágy tésztát kapunk és kb 0,5 cm-re kinyújtjuk lisztezett felületen a tésztát. Innen forró vízbe szaggatjuk a csíkokra vágott tésztát és addig főzzük,…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2018. feb 13.

Rakott kel

írta: Szabó András 80
Rakott kel

Így a tél vége felé már minden ami zöld kívánkozik a tányéromra, ez olyan gasztronómiai télűzésféle mint a farsang. Nem tudtam ellenállni a kínai kelnek a bolt polcán, olyan üde színe volt. Lehet kelkáposztából is készíteni, mint ahogy a ragut sertésből. A paradicsomlét 2 konzerv paradicsomszósszal…

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 11.

Paella 1.

írta: Petőcz Ferenc
Paella 1.

Paella, a tradicionális spanyol étek. Keveredik benne az arab világ és az európai konyha. Sokféleképpen elkészíthető, sokféle alapanyagból, lehet csípős és lehet nem, de mindig friss, karakteres az íze. Az illatokat átküldeni nem tudom, sajnos az ízeket sem. A közös mindig a paella serpenyő. ez az…

Tovább Szólj hozzá

Spanyol Nemzetek konyhája Húsok és halak