Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Paradicsomos-Currys zöldségleves
Paradicsomos-Currys zöldségleves
Elkészítés: 45 perc,könnyű

Erről a levesről sajnos nem készült tálalt kép és még inkább sajnos de csak nektek, hogy nem tudom átlőni az illatokat és az ízeket. Ez egyszerű leves, könnyű és egészséges, gyorsan el is készül, mégis más, mint a megszokott. Újra gondolva az étel a zöldségleves és a paradicsomleves kombinációja. 1…

Hagymaleves
Hagymaleves
Elkészítés: 30 perc, könnyű

Itt az influenza szezon, sokan emlékszünk a mamáink hagyma teájára. Igen, igazi gyógyszerről van szó, mégis sok a fenntartás emlékünkben. Ha viszont megfáztunk, akkor azért, ha pedig nem, akkor csak az ízekért a tea helyett van egy igazi ínyenc finomság a hagymaleves. Ennek most egyik változatát…

Vérnarancsos stíriai metélt vörösáfonyával
Vérnarancsos stíriai metélt vörösáfonyával
Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz

50 dkg túrót összekeverünk 10 dkg liszttel vagy amennyit felesz, 1 tojással és egy vérnarancs reszelt héjával, 2, ek tejföllel, 2 ek porcukorral. Lágy tésztát kapunk és kb 0,5 cm-re kinyújtjuk lisztezett felületen a tésztát. Innen forró vízbe szaggatjuk a csíkokra vágott tésztát és addig főzzük,…

Rakott kel
Rakott kel

Így a tél vége felé már minden ami zöld kívánkozik a tányéromra, ez olyan gasztronómiai télűzésféle mint a farsang. Nem tudtam ellenállni a kínai kelnek a bolt polcán, olyan üde színe volt. Lehet kelkáposztából is készíteni, mint ahogy a ragut sertésből. A paradicsomlét 2 konzerv paradicsomszósszal…

Paella 1.
Paella 1.

Paella, a tradicionális spanyol étek. Keveredik benne az arab világ és az európai konyha. Sokféleképpen elkészíthető, sokféle alapanyagból, lehet csípős és lehet nem, de mindig friss, karakteres az íze. Az illatokat átküldeni nem tudom, sajnos az ízeket sem. A közös mindig a paella serpenyő. ez az…

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle