Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

Zsályás májgombóc leves gazdagon
Zsályás májgombóc leves gazdagon
Elkészítés: könnyű, 45 perc

Rengeteg zsályánk van, nagyszerű ért talált kis csemete növényünk és két hónap alatt komoly bokorrá fejlődött e gyógyhatású növényke. Én nagyon kedvelem az igazi régi magyar konyha remek fűszere, mégis sokan mellőzik. Azt pedig kevesen tudják, hogy a májas ételeknek ez az aromás növényke finomabb…

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos grill csirkeszárny
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos grill csirkeszárny
Kemping körülmények közt sátrazáskor készültek a képek.

70 dkg kétízületes csirkeszárnyat legalább 12 órára pácoljunk be az alábbi szószba, majd grillen süssük meg. Pác: 3 aszalt paradicsom kockázva, 1 fej vöröshagyma reszelve, 0,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 1 ek só, 10 levél bazsalikom vagy 2 ág görög bazsalikom. Ezek rúdmixerrel…

Gyömbéres-lime-s grill csirkeszárny
Gyömbéres-lime-s grill csirkeszárny
Kemping körülmények közt sátrazáskor készültek a képek.

70 dkg kétízületes csirkeszárnyat legalább 12 órára pácoljunk be az alábbi szószba, majd grillen süssük meg. 3 lime levét keverjük el frissen reszel gyömbérrel, néhány szem borókabogyóval, majd adjunk hozzá 1 ek tengeri sót, kevés őrölt fehér borsot, 0,5 dl olívaolajat és ebbe a pácba tegyük a…

Dödölle
Dödölle
Elkészítés: könnyű, gyors, egyszerű

"Éliás, Tóbiás, egy tál dödölle,Ettél belőle.Kertbe mentek a tyúkok,Mind megették a magot." Ezeket a sorokat nincs aki nem ismeri, ugyanakkor mégis kevesen ismerik, főleg a mai fiatalok. ez egy igen egyszerű olcsó és mégis fejedelmi fogás. Nagykanizsán évente tartanak neki fesztivált is. Ettől…

Hirdetés

Régi és új étkek, mai ízek

2002. óta ismerjük egymást. Mindketten szeretünk főzni, így 2015-ben jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy főzős csoportot a facebook oldalán. Kezdetben egy népszerű újság nevén futottunk, de az oldal és a receptek túl nőttek a címen, így lett a csoport neve Régi és új étkek, mai ízek. Kevesen tudják, hogy ez egy 70-es évekbeli szakácskönyv címe is egyben. Szerintünk a csoportnak találó e név, mert a tagok és magunk részéről a megjelent receptek megfelelnek ennek. Itt pedig András és a magam receptjeit szeretnénk tematikusan elérhetővé tenni, mert a facebook ezt nem teszi lehetővé. Ezen az oldalon viszont a receptkeresővel mindenki megtalálja az ideális finomságot magának. Használjátok kedvetekre és mondjátok el hogyan ízlet, Ti hogy változtatnátok a recepteken!

Friss topikok

  • lyzX: @Petőcz Ferenc: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer terve... (2018.10.04. 10:58) Sütőtök szörp
  • Sólyom Tomi: @Petőcz Ferenc: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni! (2018.09.27. 21:08) Szüreti muskotályos csirkecomb
  • Szabó András 80: A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termés... (2018.07.26. 11:55) Bodzalekvár
  • Petőcz Ferenc: @takacsveca93: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk! (2018.07.22. 16:22) Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
  • Petőcz Ferenc: @Lusuka: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm (2018.07.06. 14:30) Dödölle