Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. sze 28.

Fűszeres sertéskaraj fetával hegyes erős paprikával töltve fokhagymás chiliszósszal öntözött baconbe csomagolva

írta: Petőcz Ferenc
Fűszeres sertéskaraj fetával hegyes erős paprikával töltve fokhagymás chiliszósszal öntözött baconbe csomagolva

Sertés karaj szeletek ki klopfolunk. Sózzuk, fűszerezzük. Egy vágódeszkára ráhelyezünk bacon szeleteket, erre kerül a hús. A hús szeletekre hegyes paprikát teszünk, aki nem bírja rakjon bele kaliforniait, valamint kerül bele fetasajt és reszelt fokhagyma. Majd a tekercseket feltekerjük és…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. sze 27.

Sárgaborsókrém leves gazdagon vele főtt füstölt csülökkel

írta: Petőcz Ferenc
Sárgaborsókrém leves gazdagon vele főtt füstölt csülökkel

Elkészítés: egyszerű

Ezt a levest a felhalmozott készleteim ihlették, vagyis sok apró maradék volt itthon és ideje volt felhasználni. így egy jó kis finom magyaros leves kerekedett. 25 dkg sárgaborsót a főzés előtti napon beáztatunk. Másnap leöntjük a levét és kevés zsíron megpirítunk 2 fej kockákra vágott…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. sze 26.

Laktató csirkecomb

írta: Szabó András 80
Laktató csirkecomb

Ez az étel a hozzávalói végett is épp elég laktató, nem is beszélve a hozzáadott krumplipüréről. Hozzávalók: 6 csirkefelsőcomb, 20 dkg gomba, 8 szelet főtt, füstölt tarja, 20 dkg reszelt sajt,  1 nagy pohár tejföl, 1 tojás, 1 nagyobb vöröshagyma, só,bors ízlés szerint Elkészítés:A sütőt…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. sze 25.

Szüreti muskotályos csirkecomb

írta: Petőcz Ferenc
Szüreti muskotályos csirkecomb

Elkészítés: 1,5 óra, könnyű, 4 adag

A szüret ideje korán az időjárás, klímaváltozás miatt már rég megkezdődött, sok helyen már be is fejezték. Mi minden évben készítünk szüreti fogást és az igazi őszies szüreti idő a hétvégén köszöntött be, így ideje volt mielőtt lemaradunk készíteni egy idei fogást is, reméljük még fogunk is, de…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. sze 21.

Dinnyehéj savanyúság

írta: Petőcz Ferenc
Dinnyehéj savanyúság

Mindenki tegyen félre minden misztikumot, sőt az extrákat is. Ez egy alapjaiban erdélyi területről származó egyszerű csemege, de annál finomabb. Miután a blogon látható görögdinnye szörp elkészült nem tettünk mást, meghámoztuk a visszamaradt héjat, ami többnyire szemétben landol. Aztán daraboltunk…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Román/erdélyi

2018. sze 11.

Görögdinnye szörp

írta: Petőcz Ferenc
Görögdinnye szörp

Néhány évvel ezelőtt, amikor Budapesten dolgoztam, azon gondolkodtam, hogyan lehetne tartósítani a nyár egyik alap ízét,mert az eper és a málna mellett nekem nagy kedvenc a görögdinnye. Így végül sikerült kreálni e lédús csodából egy finom lekvárt, igen, lekvárt. Így jött az ötlet, - persze elmondom…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2018. sze 11.

Zsályás-erdei gombás-kacsamájas rizottó

írta: Petőcz Ferenc
Zsályás-erdei gombás-kacsamájas rizottó

Elkészítés: 40 perc közepesen nehéz.

Hosszú forró nyár, ebben volt részünk. Sajnos ez gombászati szempontból nem volt jó. Azóta volt kevés eső, de megint meleg van. De azért végre szerencsénk volt, hisz találtunk kettő fajta vargányát és 3 fajta tinórut, laskát, sárga gévagombát és pár finomságot az erdőben. Így adta magát a képen…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta