Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. jún 24.

Császárzsemle (10 db)

írta: Petőcz Ferenc
Császárzsemle (10 db)

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

70 dkg BL 80 liszt ( a képen látható 58 dkg BL80 és 12 dkg kukoricaliszt keverékéből készült)2 tk só1 tk cukor2,5 dl víz, 2,2 dl tej5 dkg puha vaj, 2 dkg élesztőszezámmag vagy mák a tetejére. Az alapanyagokat dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni meleg helyen 45 percet, majd a tésztát fordítsuk…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

2018. jún 21.

Görög marhapörkölt 1. - Φοδινι στιβάδο vodini sztifado

írta: Petőcz Ferenc
Görög marhapörkölt 1. - Φοδινι στιβάδο vodini sztifado

Elkészítés: 2,5 óra, könnyű

Görögországban rengeteg sztifado, a mi pörköltjeinkhez hasonló étel létezik. Mi is elkészítettünk ott még egyet, egy illatos, ízletes marharagut, amelyet az összetevők miatt érdemes elkészíteni majd karácsonyra is, ehető magában kenyérrel, galuskával, főt burgonyával. A tálalás most viszont szintén…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása