Sült padlizsánleves csicseriborsóval
1 üveg konzerv csicseriborsó
1 nagy fej vöröshagyma kockázva
70 dkg felpucolt, kockázott padlizsán
só,bors, olívaolaj, 5 gerezd fokhagyma a héjában
1 liter húsleves alaplé (lehet kockából is)
Joghurt, oreganó, erős pista
A padlizsánt a hagymákkal és 5 ek olívaolajjal, sóval, borssal elkeverjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy másik sütőpapírral bélelt tepsire a 2 ek olívaolajjal elkevert csicseriborsót rakjuk. Hőlégkeverésen 180 fokon kb 30 percet sütjük őket előmelegített sütőben. A felső tálcában legyen a padlizsán.
Ezt követően a húsleves alapléhez adjuk a hagymás padlizsánt, a sült fokhagymát is, de előtte megszabadítjuk a héjától. Felforraljuk, egy rúdmixerrel krémesítjük, de maradjanak benne egész darabok is.
Ha felforrt, mehet bele a csicseriborsó és tálaláskor ízesítjük joghurttal, oregánóval, ízlés szerint erős pistával. Megvallom féltem e recepttől, de egy igaz finom, ízletes, pikáns indiai jellegű étel lett a vége. Probáljátok ki!