2019. feb 20.

Pikáns kacsacomb erdei gomba mártással és grillezett polentával ( 4 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns kacsacomb erdei gomba mártással és grillezett polentával ( 4 adag)

dsc02313.JPG

4 db kacsacombhoz egy lime levét összekeverjük 1 dl olívaolajjal. Egy mozsárban 3 gerezd fokhagymát összezúzunk sóval, borssal, chilipehellyel, koriandermaggal és hozzáadjuk a lime-s olívaolajat. Ezt beledörzsöljük a bevagdalt húsba és 2-3 órára félre tesszük érni. Majd később előmelegített sütőben kevés vizet aláöntve el kezdjük párloni lefedve a húst később amikor a hús puha a tetőt levesszük és prosra sütjük a combokat.

A mártáshoz: 1 fej vöröshagymát 2 gerezd reszelt fokagymával megpárolunk kevés vajon, majd hozzáadunk 25 dkg fenyőtinorút. Sózzuk, fehérborssal fűszerezzük és kevés vizet adunk hozzá. 20 perc párolás után adunk hozzá 1 dl tejszínt s 1 ek keményítővel besűrítjük. 

Polenta:
25 dkg kukoricadarát 1 liter forrásba lévő vízbe öntünk és lassú tűzőn folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg elválik az edény falától, ekkor sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 15 dkg reszelt sajtot (parmezánt is). Olajozott tepsibe fordítjuk, elsimítjuk és amikor kihűlt, formákra vágjuk, vagy sütemény szaggatóval szaggatjuk. Grill serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

Az ételt tálaljuk, hozzá egy pohár száraz pezsgőt vagy száraz bort kínálunk! Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak