2019. máj 16.

Orzo teljes kiörlésű tésztából saláta (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Orzo teljes kiörlésű tésztából saláta (6 adag)

Elkészítés: 20 perc, könnyű

sali_1.jpg

A tavasz megrekedt valahol, vissza fordult innen. De mi már nagyon vágyjuk az ízeket és van néhány finom zöldség, jó fűszer és egy kis görög földről származó teljes kiőrlésű tésztánk. Ezt csaptuk össze belőle és reméljük meghozza majd az igazi jó időt is az étel.

30 dkg teljes kiőrlésű orzo tésztát felteszek főni 2 karikázott répával 4-4 szál darabolt fehér és zöld spárgával sós vízben.

Ameddig a tészta fő, addig felkarikázok egy csokor zsenge újhagymát a zöldjével együtt és hozzádarabolok 3 színben kaliforniai paprikát. ezeket az alapanyagokat egy salátás tálba teszem, ehhez adok még 5-6 db darabolt koktélparadicsomot. Sózom, borsozom, összekeverem az alapanyagokat. Amikor a tészta a zöldségekkel megfő, akkor vízsugár alatt leszűrve lehűtőm, lecsepegtetem majd a többi zöldséghez adom, összekeverem hozzáadva kb 0,5 dl olívaolajat és ízlés szerinti balzsamecetet.

De mielőtt ezeket elkészítettem volna előre befűszerezett pulykamedalion darabokat forró olajban kisütöttem és lecsepegtetve hagytam kihűlni. Ez is a salátába kerül. hagyjuk hűtőben 1-2 órát érni és még egyszer összekeverve hidegen tálaljuk. Nagyszerű frissítő étel. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta