2019. júl 02.

Citromfű szörp 1.

írta: Petőcz Ferenc
Citromfű szörp 1.

dsc02912.JPG

Kétféle citromfű szörpöt készítettünk, a kép ugyanaz lesz, tekintve, hogy összekevertük az üvegeket. Bár itt látszik, hogy az enyém a világosabb, a másikat András készítette, így a receptját Ő is fogja megosztani. Egyébként ez a módszer roppant egyszerű és nagyon jó mentaszörpnek, levendula szörpnek, az ízek pedig tökéletesek, nem bolti, igazi házi minőség.

3 liter vizet felforraltam, ehhez 3 kg cukor került bele. Amikor a cukor elolvadt és forr a lé, akkor hozzá adunk 9 tk citromsavat. Ezzel is főzzük 1-2 percet, majd hozzá kerül 15 bögre citromfű levél. Időnként keverve lefedve hagyjuk kihűlni és egy napig így pihenni. Másnap leszűrjük és csirátlanított üvegekbe töltjük. 

Egészségetekre!

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta