Szüreti szűzérme
4 fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk. kb 80 dkg sertés szüzet felpucolunk, majd sóban, borsban beforgatjuk. Kevés olívaolaj és vaj keverékén a szűzérmét megpirítjuk, majd kivesszük az edényből.
A visszamaradt zsiradékon a hagymákat megpároljuk, majd hozzá adjuk a sértés szűz darabokat, 30 dkg előkészített félbe vágott piros szőlőt, felöntjük 2,5 dl száraz vörösborral,felforraljuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt 10-15 percre.
Kivesszük az ételt, a húst a mártásból is, lefedve alufóliával félre tesszük a húst. A mártást pedig 1 ek keményítő és 4 ek víz segítségével besűrítjük. A sertés szüzet feldaraboljuk, burgonyapürével tálaljuk és rámerjük a mártást.
Jó étvágyat!