Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. feb 20.

Pikáns kacsacomb erdei gomba mártással és grillezett polentával ( 4 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns kacsacomb erdei gomba mártással és grillezett polentával ( 4 adag)

4 db kacsacombhoz egy lime levét összekeverjük 1 dl olívaolajjal. Egy mozsárban 3 gerezd fokhagymát összezúzunk sóval, borssal, chilipehellyel, koriandermaggal és hozzáadjuk a lime-s olívaolajat. Ezt beledörzsöljük a bevagdalt húsba és 2-3 órára félre tesszük érni. Majd később előmelegített sütőben…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. feb 20.

Pakisztáni csirke massala biryani rizzsel

írta: Petőcz Ferenc
Pakisztáni csirke massala biryani rizzsel

Családi ünnepekker vagy éppen amikor vendéget fogadunk igyekszünk valami nagyon finomat, egyedi az asztalra varázsolni. Most is volt erre lehetőség és mivel első alkalommal vettem papaja gyümölcsöt, készíteni is szerettem volna valami egyedit. Keresgéltem és kicsit ugyan átalakítva a konyhánkban…

Tovább Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. feb 13.

Ördögpirula

írta: Petőcz Ferenc
Ördögpirula

Ha már fánk szezon, akkor íme egy újdonság az ördögpirula. Folytatásnak ez, hiszen az évet a képviselőfánkkal kezdtük. Sok-sok fánkfélét mutatunk majd.15 dkg vajat 1,5 dl tejjel és egy csipet sóval 1 tk cukorral felmelegítünk, amikor felforrt, hozzá adunk 15 dkg lisztet és lassú tűzőn kb 2 percet…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2019. feb 10.

Fahéjas-diós töktorta

írta: Petőcz Ferenc
Fahéjas-diós töktorta

A receptet Szabó András készítette. Ezzel a recepttel még adós vagyok a múlt heti beharangozás óta...Gyerekkoromban is nagyon szerettem a sült tököt, de sokkal többre tartom e növényt, hogy csak így készítsem el. Ezért mindig nagy öröm, mikor újabb receptekre bukkanok!Hozzávalók egy 20-22 cm…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta

2019. feb 10.

Rozmaringos pulykaragu

írta: Petőcz Ferenc
Rozmaringos pulykaragu

50 dkg darabolt pulykahús1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 szál sárgarépa1 szál gyökér3 közepes burgonyasó, bors, őrölt kömény, 1 tk szárított vagy egy ág friss rozmaring2 dl főzőtejszínolaj1 ek étkezési keményítőA hagymákat pároljuk üvegesre a kevés olajon, majd adjuk hozzá a húst és a…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak

2019. feb 10.

Mézes sült oldalas naranccsal pikáns csicsókapürével

írta: Petőcz Ferenc
Mézes sült oldalas naranccsal pikáns csicsókapürével

Hozzávalók: 1 kg oldalaskókuszzsír1 fej vöröshagyma kockázva3 ek római kömény2 ek erőspista9 gerezd fokhagyma reszelve3 ek méz2,5 dl szójaszósz3,5 dl narancslésó1 kg csicsóka kockázvaszárított chili összetörve10 dkg vaj Az oldalast sózzuk meg és tegyük egy fazékba. Adjunk hozzá 1,25 dl…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. feb 10.

Rántott oldalas krumplipürével

írta: Petőcz Ferenc
Rántott oldalas krumplipürével

A receptet Szabó András készítette. 1,5 kg oldalas, 1 tk szemes fekete bors, 2-3 babérlevél, 1 fej vöröshagyma,pár gerezd fokhagyma,kevés köménymag, a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa ( én kentucky fűszeres, csípőset használtam), krumpli, só, vaj, szerecsendió, főzőtejszín Az oldalast…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. feb 08.

Rakott káposzta bulgurral, savanyú káposztával

írta: Petőcz Ferenc
Rakott káposzta bulgurral, savanyú káposztával

Kedves olvasóink, most egy kicsit a klasszikus recepteket is készítjük, de azért újra is gondoltuk ezt a sokak kedvence ételt, a bulgurtól kicsit egészségesebb a cukorbetegeknek is megfeleő ételt sikerült kreálni. 1 adag: 574kcal, fehérje: 41 gramm, szénhidrát: 38,74 gramm, zsír: 26,9 gramm 1…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. feb 04.

Túrógombóc

írta: Petőcz Ferenc
Túrógombóc

Sokszor kaptuk meg, hogy hagyományos ételeket nem készítünk. Ez egyáltalán nem igaz. Most is egy régi klasszikus kedvencet raktnk fel az asztalra. A túrógombóchoz 50 dkg túról 4 tojással egy csipet sóval 1 zacskó vanilíás cukorral és 2 dl búzadarával elkeverünk. HAgyjuk állni 3-4 órát, ennyi kell,…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta